Firemní využití sociálních sítí - Píša, Luděk; Pavlíček, Antonín, 1977-; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá tématikou sociálních sítí, konkrétně jejich využitím firmami. Práce je členěna na dva celky -- teoretický a praktický. V teoretické části dostane čtenář potřebný informační základ a rozhled na poli sociálních sítí s důrazem na jejich využití firmami. V této souvislosti je zmíněna analytika sociálních sítí, protože právě ta je hlavní pro druhou část práce -- vlastní výzkum. Ve výzkumu jsou podrobeny analýze firmy z České republiky, Spolkové republiky Německo a Spojených států amerických. Je analyzováno jejich chování na sociální síti Facebook. Analýza se skládá ze dvou metod. Metoda komparativní časová porovnává stejný vzorek firem v čase t a t + 3 roky. Metoda komparativní geografická porovnává působení firem v závislosti na místu jejich sídel. Cílem praktické části je ověření předem stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses