Současná podoba chilské kulturní diplomacie - Kireeva, Evgeniya (2014)
Práce se zaměřuje na současnou podobu chilské kulturní diplomacie. Cílem práce je zanalyzovat a zhodnotit chilskou kulturní diplomacii a její vliv na jiné země, v rámci této práce jsem se zaměřila na analýzu vlivu na Rusko a Českou republiku. Práce je rozdělena do tří kapitol: první se zabývá teoretickými východisky, především, vymezením pojmu kulturní diplomacie a výčtem aktérů a nástrojů, druhá je věnována specifice kulturní diplomacie Chile, a třetí uplatňuje získané teoretické poznátky v praktické oblasti a přehledně znazorňuje působení chilské kulturní diplomacie v Ruské federaci a České republice.