Vietnamští obchodníci v ČR - Nguyen Xuan, Tiep (2014)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit fungování vietnamské komunity na území České republiky. Vietnamci jsou nejpočetnější menšinou v Čechách a zároveň jsou nejvíce podnikaví. Pro český trh znamenají obrovský potenciál, který se bude v dalších letech dále rozvíjet. Pro informace v bakalářské práci budou použity dostupné studie z internetu a zdroje z terénu. V teoretické části bude zaměřena na vlny imigrací do České republiky, následuje prodej služeb a prodej zboží. Praktická část se zaměří na finanční analýzu společnosti Sportisimo, kterou vlastní Vietnamští podnikatelé.