Kvalita gastronomických služeb v Praze - Sojková, Lucie; Mlejnková, Lena; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb a ukazuje její význam na příkladu gastronomických služeb poskytovaných v Praze. Cílem práce je zhodnotit význam kvality v oblasti gastronomie. V první kapitole jsou definovány základní pojmy týkající se gastronomie a kvality. Druhá kapitola se zabývá legislativní úpravou pro oblast gastronomických služeb. Jsou zde popsány celosvětově uznávané standardy kvality a legislativně stanovené požadavky na kvalitu v České republice. Další část práce stručně představuje hlavní gastronomické průvodce. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na síť stravovacích zařízení v Praze včetně možností její kontroly. Kapitola obsahuje aktuální výsledky kontrol kompetentních orgánů. Klíčovou částí práce je realizovaný primární výzkum mezi návštěvníky pražských gastronomických zařízení. Z výzkumu vyplývá vnímání hlavních aspektů kvality pražské gastronomie, odhalení konkrétních nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses