Aspekty krizového řízení při sanaci podniku MSV Metal Studénka, a.s. - Bejček, Martin (2014)
Tato práce se zabývá analýzou průběhu insolvenčního řízení, kterým prošel podnik MSV Metal Studénka, a.s. Jedná se o tradiční český výrobní podnik, který se zabývá výrobou produktů pro oblast železničního, stavebního i automobilového průmyslu. Podnik se dostal do insolvence v návaznosti na hospodářskou krizi, která postihla v roce 2008 celý euro-atlantický region. Právě v roce 2008 vstoupil v platnost Insolvenční zákon, který zavedl do českého práva nové možnosti řešení úpadku podniku, včetně věřiteli řízené reorganizace. Práce analyzuje kroky za účelem sanace ze strany krizového managementu, zkoumá, zda šlo insolvenci predikovat již před vypuknutím krize a porovnává uspokojení věřitelských skupin v insolvenčním řízení s tržním průměrem.