Vývoj mobilních aplikací pro platformu Android v programovacím jazyce Java - Uchytil, Petr (2014)
Ve své bakalářské práci popisuji základy programování aplikací pro operační systém Android. K programování je využit programovací jazyk Java. V úvodu práce je stručně popsána struktura operačního systému Android. Následuje kapitola, která se věnuje charakteristické architektuře Android aplikací. V ní jsou popsány jednotlivé komponenty, které jsou součástí takřka každé Android aplikace. Další kapitoly se zabývají vytvářením grafického uživatelského rozhraní a persistencí. Na konci každé kapitoly se snažím o porovnání s platformou Java SE. Nakonec je představena praktická aplikace.