Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Čížová, Natália (2014)
Vysoká nezamestnanosť mladých ľudí nie je slovenským unikátom, ale celosvetovým problémom, ktorý trápi v súčasnosti mnoho vyspelých krajín sveta. Bakalárska práca sa rozdeľuje na teoretickú a analytickú časť a zaoberá sa vysvetlením fungovania trhu práce, nezamestnanosti s ohľadom na absolventov, pričom ďalej analyzuje nezamestnaných absolventov vysokých škôl na Slovensku podľa ukončeného študijného odboru, podľa ukončenej vysokej školy, z časového a regionálneho hľadiska a definuje nástroje aktívnej politiky na zlepšenie súčasného stavu nezamestnanosti absolventov.