Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Čížová, Natália; Pavelka, Tomáš, 1975-; Dobrylovský, Jiří, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Vysoká nezamestnanosť mladých ľudí nie je slovenským unikátom, ale celosvetovým problémom, ktorý trápi v súčasnosti mnoho vyspelých krajín sveta. Bakalárska práca sa rozdeľuje na teoretickú a analytickú časť a zaoberá sa vysvetlením fungovania trhu práce, nezamestnanosti s ohľadom na absolventov, pričom ďalej analyzuje nezamestnaných absolventov vysokých škôl na Slovensku podľa ukončeného študijného odboru, podľa ukončenej vysokej školy, z časového a regionálneho hľadiska a definuje nástroje aktívnej politiky na zlepšenie súčasného stavu nezamestnanosti absolventov.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses