Postavení Vietnamu na mezinárodním trhu kávy - Pham Huynh, Thien Trang; Gullová, Soňa, 1954-; Durmanová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na mezinárodní trh s kávou a postavení Vietnamu jako druhého největšího exportéra kávy na světě. Úvodem mé práce popisuji krátkou charakteristiku kávy, kávovníku a oblasti pěstování. V další kapitole se zabývám světovým trhem, kde na straně poptávky jsou spotřebitelé a dovozci kávy a na druhé straně je nabídka, kde stojí producenti. Na tomto trhu hraje především důležitou roli Mezinárodní kávová organizace zvaná ICO a Mezinárodní dohody o kávě. Cílem a jádrem mé práce je kapitola, která pojednává o postavení Vietnamu na trhu kávy. Popisem tvorby a vývojem cen, hlavně exportem a také importem, produkcí a spotřebou kávy zhodnotím postavení Vietnamu na tomto trhu.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses