Možnosti využití layoutů CSS v současných prohlížečích - Mladý, Lukáš (2014)
Tato práce se zabývá možnostmi a praktickým využitím CSS layoutu v moderních prohlížečích. Cílem je vysvětlit specifika jednotlivých druhů layoutů a ukázat, jak by měly být správně použity. Jednotlivé techniky jsou v textu stručně popsá- ny a následně představeny pomocí ukázkových zdrojových kódů a ilustrací. Jako nejvhodnější se pro moderní multiplatformní web jeví flex layout a grid layout, které by měly postupně nahradit plovoucí layout a tabulkový layout. V prohlíže- čích bez přímé podpory můžeme využít JavaScriptových polyfillů, které do nich funkcionalitu starší specifikace doplní.