Hrozba vandalismu na atraktivitách cestovního ruchu a možnosti prevence - Yelemessova, Karmela; Jarolímková, Liběna; Kondrashov, Alexey; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Táto práce řeší problematiku vandalismu na atraktivitách cestovního ruchu. Zabývá se především klasifikací jednotlivých aktů vandalismu a jejich zařazením do obecnějších skupin s cílem usnadnit proces analýzy těchto aktů a následné určit efektivní opatření proti vzniku podobných aktů vandalismu v budoucnu. V rámci této práce se jednotlivé akty vandalismu dělí podle druhů turistických atraktivit, na nichž k těmto aktům dojde. Práce je rozdělena do dvou častí a do šesti kapitol. V rámci teoretické části jsou uvedeny relevantní definice pro tuto práci, současné postoje k dané problematice a je navržen způsob klasifikace aktů vandalismu. V rámci praktické části jsou projednány jednotlivé případy vandalismu na atraktivitách cestovního ruchu. V poslední kapitole praktické časti jsou jednotlivé akty vandalismu analyzovány podle faktorů, které jsou popsány v první časti práce. V rámci této kapitoly jsou také navržena opatření proti vzniku obdobních aktů vandalismu v budoucnu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses