Doprovázená kombinovaná přeprava silnice-voda v Evropě - Čížek, Martin (2014)
Bakalářská práce se zabývá kombinovanou přepravou silnice voda v Evropě. Teoretická část je zaměřena na kombinovanou přepravu obecně a vysvětluje zásadní pojmy spojené s touto tematikou. Dále je v ní věnován prostor silniční dopravě jako nedílné součásti systémů kombinované přepravy a část práce je zaměřena také na pracovní režim řidičů. Praktická část se věnuje porovnání dvou vybraných relací v Evropě, na kterých lze využít buď silniční dopravu, nebo doprovázenou kombinovanou přepravu silnice-voda. Důraz je při jejich porovnání kladen zejména na celkové náklady a pracovní režim řidičů.