Založení podniku - Květoňová, Martina (2014)
Cílem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu včetně navržení strategie podniku a vytvoření finančního plánu a následně zhodnocení životaschopnosti podnikatelského záměru. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část mapuje legislativní rámec při zakládání společnosti v České republice se zaměřením na společnost s ručením omezeným. Dále praktické činnosti související se zakládáním podniku jako je vytvoření podnikatelského plánu, zakladatelského rozpočtu, či hodnocení výsledků podnikatelské činnosti. Poslední část přibližuje pak strategii podniku. V praktické části je přiblížen podnikatelský plán fiktivní společnosti BEZLEPO CHLÉB s.r.o., která se zabývá výrobou převážně pekárenských bezlepkových produktů. V poslední části je vytvořen finanční plán v horizontu pěti let se třemi možnými variantami a z nich je následně vyvozena realizovatelnost projektu.