Exportní příležitosti a rizika v zemích BRICS - Polach, David (2014)
Hospodářské uskupení BRICS je v dnešní době důležitým světovým hráčem v obchodu a politice. V této práci je zpracováno hospodářské uskupení BRICS jako celek a v dalších kapitolách se tato práce zabývá každým členem hospodářského uskupení BRICS (Brazílie, Ruská federace, Indie, Čína a Jihoafrická republika) zvlášť. První část je tvořena vznikem, historií, společnými cíli a budoucností BRICS. Druhá část je zaměřena na jednotlivé země. Cílem této práce je zhodnotit a zanalyzovat potenciální exportní a investiční příležitosti v zemích BRICS. Další část práce se týká analýzy rizikových faktorů, které jsou s těmito zeměmi spjaty. Popsány jsou také obchodní vztahy každého člena.