Analýza trhu biopotravín v Českej republike - Peničková, Klaudia; Olšanová, Květa; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá tématiiouou ponuky a analýzy biopotravin na českom trhu. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá časť sa venuje vysvetleniu pojmov v oblasti biopotravín a ekologického poľnohospodárstva, ďalej je zmienená história ekologického poľnohospodárstva vo svete a v ČR a taktiež sa tu popisuje systém kontroly biopotravín. Ďalšia kapitola sa venuje analýze biopotravín na českom trhu a to z pohľadu spotrebiteľov, výrobcov i distribučních ciest. V závere je uvedená ekonomická situácia na trhu a taktiež odpoveď na to, prečo sú biopotraviny drahšie oproti konvenčným potravinám. Zároveň sa práca zaoberá tématikou na veľmi diskutovanú otázku, či sú biopotraviny zdravšie, kvalitnejšie oproti konvenčným produktom alebo sa jedná iba o komerčný trik zo strany výrobcov.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses