Ekonomická analýza v komparaci s finančním due diligence - Plchová, Eva (2014)
Cílem této diplomové práce je vytvořit ekonomickou analýzu vybrané firmy a doplnit ji o finanční due diligence v omezeném rozsahu. První část diplomové práce je věnována teoretickým poznatkům, které jsou pak v další části aplikovány na konkrétní firmu, jejíž jméno nebude z důvodu ochrany dat jmenováno. Ekonomická analýza je rozdělena na strategickou a obsahově rozsáhlejší finanční analýzu zahrnující absolutní a poměrové ukazatele, pracovní kapitál, ukazatel EVA, bonitní a bankrotní modely, bilanční pravidla, SPIDER a pyramidovou analýzu. Finanční due diligence obsahuje především upravený čistý dluh, čistý pracovní kapitál a EBITDu. Na závěr je uvedeno celkové shrnutí zjištěných informací a případná doporučení.