Postavení Thajska na světovém trhu s cukrem - Saláková, Iva (2014)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat světový obchod s cukrem a postavení Thajska na tomto trhu. První kapitola popisuje historii cukru jako komodity, jeho produkci, spotřebu a faktory, které ovlivňují produkci i cenu cukru na světovém trhu s cukrem. Důležitou součástí první kapitoly je také výroba bioetanolu, která ovlivňuje množství vyrobeného cukru. Druhá kapitola se zaměřuje na vývoj cukrovarnictví v Thajsku, zejména v posledních šedesáti letech, jeho slabé a silné stránky, a také popisuje regulaci tohoto trhu. Poslední část se zaměřuje na potenciál thajského cukrovarnictví.