Postavení Thajska na světovém trhu s cukrem - Saláková, Iva; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat světový obchod s cukrem a postavení Thajska na tomto trhu. První kapitola popisuje historii cukru jako komodity, jeho produkci, spotřebu a faktory, které ovlivňují produkci i cenu cukru na světovém trhu s cukrem. Důležitou součástí první kapitoly je také výroba bioetanolu, která ovlivňuje množství vyrobeného cukru. Druhá kapitola se zaměřuje na vývoj cukrovarnictví v Thajsku, zejména v posledních šedesáti letech, jeho slabé a silné stránky, a také popisuje regulaci tohoto trhu. Poslední část se zaměřuje na potenciál thajského cukrovarnictví.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses