Vláda H. Cháveze a její dopad na Venezuelu - Černá, Dominika; De Castro, Tereza; Pavlík, Petr, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce pojednává o vlivu Huga Cháveze na rozvoj Venezuely. Zda jeho Bolívarovská revoluce přinesla snížení chudoby, zlepšení zdravotní péče, atp. Nejdříve se zabývám historií do roku 1998, kdy nastoupil Chávez k moci. Historie pomůže lépe pochopit následné Chávezovy úspěchy. Dále se zaměřuji na všechny jeho volební úspěchy a jakou roli hrála ropa v jeho vládě. Rozeberu dopad sociálních programů financovaných právě pomocí petrodolarů. Zaměřím se také na konfliktní vztahy s USA a Kolumbií a následně rozebírám vztahy s největším spojencem Venezuely, Kubou. Zabývám se také účastí Venezuely v integračních uskupeních, ať už Chávezem vytvořená ALBA, nebo účast v MERCOSURu.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses