Komoditní struktura obchodu zemí BRICS a její vývoj - Samler, Kristián; De Castro, Tereza; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem této bakalářské práce je definovat a popsat komoditní struktury obchodu, které jsou pro jednotlivé ekonomiky BRICS klíčové a které v rámci uskupení BRICS vykazují největší míru provázanosti a komplementarity. Tohoto cíle je dosaženo pomocí metod komparace, popisu a analýzy, které jsou využity při zkoumání importů a exportů jednotlivých států BRICS za období 2008 -- 2012. Z hlediska dělení komoditních struktur obchodu je v práci použita Standardní mezinárodní obchodní klasifikaci -- SITC. Pro zachování komplexnosti jsou v práci uvedeny také nejdůležitější socio-ekonomické ukazatele vztahující se k jednotlivým státům uskupení.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses