Analýza maloobchodního trhu segmentu zdravé výživy v Hradci Králové - Vašková, Michaela; Olšanová, Květa; Němečková, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu trhu se zdravou výživou v Hradci Králové. Práce je rozdělena na tři části. V první kapitole je charakterizován trh s biopotravinami v České Republice z hlediska producentů, distributorů a spotřebitelů s odhadem budoucího vývoje. Další část je věnována situační analýze v Hradci Králové s cílem zmapovat stávající trh segmentu zdravé výživy a pomocí kvantitativního výzkumu charakterizovat typického zákazníka specializované prodejny se zdravou výživou a jeho nákupní chování. Závěrečná kapitola se zabývá analýzou konkurence s cílem zvolit vhodnou konkurenční strategii pro vybranou prodejní jednotku. Konkurence je analyzována pomocí Kotlerovy analýzy konkurence a Porterova modelu pěti sil.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses