Analýza současných trendů na trhu s biopotravinami se zaměřením na Jihočeský kraj - Mrázková, Michaela (2014)
Biopotraviny se staly jedním z nejrychleji se rozvíjejících segmentů na trhu s potravinami. Podíl odvětví ekologického zemědělství je na vzestupu nejen v České republice, ale i v mnoha dalších členských státech EU. Cílem této bakalářské práce je zmapovat situaci na trhu s biopotravinami v České republice se zaměřením na Jihočeský kraj a pomocí dotazníkového šetření zanalyzovat spotřebitelské chování při nákupu biopotravin se zaměřením na nákupní zvyklosti, motivaci k nákupu a vnímání bio produktů v komparaci s konvenčními potravinami.