Nové trendy v obnově zámku Křinec - Harapesová, Eva; Netková, Jarmila; Svoboda, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na trendy ve využívání hradů a zámků zpřístupněných veřejnosti s cílem aplikovat získané poznatky na soukromý zámek Křinec. Pro dosažení stanoveného cíle bylo využito kombinace primárního a sekundárního výzkumu. V práci je vymezena obecná definice cestovního ruchu, jeho typologie a definice kulturního cestovního ruchu. Teoretická část pojednává o obecných trendech v odvětví cestovního ruchu, kulturním cestovním ruchu, využití hradů a zámků a o jejich vlastnických vztazích a změnách. Praktická část práce se věnuje zámku Křinec, jeho historii, analýze současného stavu, vyhodnocení dotazníkového šetření a uvádí návrhy a příležitosti obnovy ve sféře kulturně-vzdělávací a komerční.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses