Ekonomika ČR pod vlivem demografických změn - Švadlenka, Radek (2014)
Práce se zabývá demografickými změnami v České republice a identifikuje ekonomické problémy, které tyto změny přinášejí. Úvodní část je zaměřena na demografický vývoj a trendy v České republice po roce 1989. Druhá část práce popisuje možné sociální a ekonomické problémy spojené s demografickým vývojem doplněné o prognózy budoucích jevů. Závěr práce je věnován návrhům řešení na zmírnění negativních dopadů těchto trendů