Ekonomika ČR pod vlivem demografických změn - Švadlenka, Radek; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Vlk, Petr (2014)
Práce se zabývá demografickými změnami v České republice a identifikuje ekonomické problémy, které tyto změny přinášejí. Úvodní část je zaměřena na demografický vývoj a trendy v České republice po roce 1989. Druhá část práce popisuje možné sociální a ekonomické problémy spojené s demografickým vývojem doplněné o prognózy budoucích jevů. Závěr práce je věnován návrhům řešení na zmírnění negativních dopadů těchto trendů
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: ekonomický růst; demografický vývoj; migrace obyvatelstva; stárnutí obyvatelstva; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; economic development; demographic transition; migration; population aging; bachelor's theses