Vliv vnitropolitické situace a vnitrostátních konfliktů na stabilitu Indie - Mikšovská, Petra; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem práce je analyzovat vliv vnitropolitické situace současného Indického státu a jejích vnitrostátních konfliktů na stabilitu Indie. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První kapitola se věnuje identifikaci a stručné charakteristice faktorů ovlivňujících stabilitu státu, a následně vyzdvihuje politickou situaci a vnitrostátní konflikty, jako stěžejní determinanty pro tuto práci. Ve druhé části analyzuje vnitropolitickou situaci a její problémy, včetně dopadů na stabilitu státu. Třetí kapitola rozebírá vnitrostátní konflikty se zaměřením na muslimsko-hinduistické spory, které narušují integritu Indie.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses