Úloha Corporate Governance pri riešení hospodárskych a finančných kríz - Fűzesséryová, Adriana (2014)
Hlavným účelom diplomovej práce je určiť úlohu Corporate Governance pri riešení hospodárskych a finančných kríz. Deje sa tak prostredníctvom vysvetlenia udalostí, ktoré viedli k dnešnej podobe Corporate Governance v rozvinutých krajinách. Corporate Governance je definovaná ako súbor pravidiel upravujúcich vzťah medzi vlastníkmi a managermi. Práca predstavuje základný model riadenia tohto vzťahu, ktorý umožňuje hodnotiť podobu Corporate Governance vo vybraných štátoch. Zároveň objasňuje príčiny vzniku hospodárskych kríz od 90. rokov 20. storočia po súčasnosť z pohľadu Corporate Governance.