Úloha Corporate Governance pri riešení hospodárskych a finančných kríz - Fűzesséryová, Adriana; Hnát, Pavel, 1981-; Cihelková, Eva, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavným účelom diplomovej práce je určiť úlohu Corporate Governance pri riešení hospodárskych a finančných kríz. Deje sa tak prostredníctvom vysvetlenia udalostí, ktoré viedli k dnešnej podobe Corporate Governance v rozvinutých krajinách. Corporate Governance je definovaná ako súbor pravidiel upravujúcich vzťah medzi vlastníkmi a managermi. Práca predstavuje základný model riadenia tohto vzťahu, ktorý umožňuje hodnotiť podobu Corporate Governance vo vybraných štátoch. Zároveň objasňuje príčiny vzniku hospodárskych kríz od 90. rokov 20. storočia po súčasnosť z pohľadu Corporate Governance.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses