Podnikatelský záměr - založení cestovní kanceláře - Tryhubová, Iva; Petrů, Zdenka, 1953-; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce pojednává o podnikatelském záměru diplomantky, kterým je založení cestovní kanceláře zaměřené na pořádání škol v přírodě, adaptačních kurzů, lyžařských kurzů a letních kurzů v rámci domácího cestovního ruchu. V první části práce jsou zpracovány teoretické informace a fakta týkající se problematiky cestovních kanceláří a domácího cestovního ruchu. Dále je zde z teoretického hlediska vymezen podnikatelský záměr, jeho druhy a především jeho struktura, neboť v druhé části práce je rozpracován konkrétní podnikatelský záměr diplomantky. Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský záměr, který je možné reálně uskutečnit. Součástí podnikatelského plánu je charakteristika společníků cestovní kanceláře, produktů, charakteristika marketingové strategie a marketingových nástrojů. Na základě těchto částí byl vytvořen finanční plán, který prokázal, že je vhodné podnikatelský záměr zrealizovat, neboť může být dosaženo kladného hospodářského výsledku už v druhém roce podnikání.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses