Institucionální podpora českého exportu - Gúth, Ondřej (2014)
Práce se zabývá základními principy fungování institucí státní podpory exportu, jejich podobou v České republice i ve světě a důvody pro jejich vznik a stálou existenci. Zkoumá také dopady jejich činnosti jak na ekonomiku domácí, tak cílovou ekonomiku podpořeného vývozu. Na analýze českého exportu ukazuje jejich důležitost pro Českou republiku.