Budoucnost elektromobilů v České republice - Listová, Michaela; Němečková, Iveta; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce analyzuje vývoj rozšíření elektrických aut na českém i světovém trhu a ověřuje výhodnost jejich pořízení českým zákazníkem ve srovnání s konvenčními automobily pomocí metody celkových nákladů vlastnictví. Samotná práce je rozdělena do tří částí. První kapitola vymezuje terminologii a sleduje historii problému. Druhá kapitola se věnuje analýze světového vývoje elektromobility, překážkám, které mohou její rozvoj limitovat, i ekologickému přesahu. Ve třetí kapitole je analyzována situace na českém trhu, popsány e-projekty firmy Tesla a BMW a především potvrzena nynější nevýhodnost pořízení elektrického auta českým zákazníkem.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses