Zásadní odlišnosti ve vypovídací schopnosti účetních výkazů sestavených podle mezinárodních a německých pravidel - Rejlová, Adéla; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem diplomové práce je postihnout zásadní rozdíly účetnictví a účetních výkazů podle německého obchodního práva a IFRS. V první části se práce zabývá historickým vývojem německého bilančního práva, čím byl ovlivňován a formován. Druhá část se zabývá systémem regulace účetnictví, do kterého patří německý obchodní zákoník a zásady řádně vedeného účetnictví a faktory, kterými je systém ovlivňován. V třetí části se práce zabývá tím, kdo sestavuje účetní závěrku, formátem a obsahem rozvahy a výkazu zisku a ztráty, definicemi a uznáním položek účetní závěrky v porovnávaných systémech. Ve čtvrté části je řešeno prvotní a následné oceňováni položek účetní závěrky. Dále se práce zabývá vybranými položkami, kterými jsou dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek, leasing a rezervy.
Vedoucí práce: Marcela Žárová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses