Personálne riadenie japonských malých a stredných podnikov pôsobiacich v Strednej Európe - Kristeľová, Eva; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Cetkovsky, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavným cieľom tejto diplomovej práce je zmapovať a analyzovať personálne riadenie v súčasnosti aplikované v česko-japonských malých a stredných podnikoch. Práca sa snaží čitateľovi poskytnúť bližší obraz o tom, ako konkrétne k personálnemu riadeniu pristupujú Japonci v podmienkach Českej republiky a tieto prístupy porovnáva s prístupmi teoretickými, podľa tzv. najlepšej praxe. Popisovaná téma zahrňuje štrukturované rozhovory a dlhodobé skúsenosti japonských malých a stredných podnikov na území Českej republiky. Celkovo tak poskytuje komplexný pohľad na personálne riadenie v malých a stredných podnikoch a postupne zužuje uhol pohľadu na špecifiká personálneho riadenia vo vybraných japonských malých a stredných podnikoch. Základnou hypotézou práce je, že tieto podniky prispôsobujú svoje personálne riadenie českým podmienkam a zvykajú si na okolité prostredie. Táto hypotéza sa na základe dostupných dokumentov a realizovaných rozhovorov potvrdila.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses