Rozvoj šetrných forem cestovního ruchu v turistickém regionu Šumava - Toncarová, Alena; Valentová, Jana; Zeman, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit rozvoj šetrných forem cestovního ruchu v turistickém regionu Šumava. V práci jsou nejprve vymezeny základní pojmy související s problematikou šetrných forem cestovního ruchu a turistických regionů. Následuje kapitola pojednávající o rozvoji cestovního ruchu v CHKO a v NP. Dále je charakterizován turistický region Šumava, v této části práce jsou uvedeny obecné informace o regionu, nabídka šetrných forem cestovního ruchu a také instituce zabývající se touto problematikou. Součástí práce je také dotazníkové šetření zaměřující se na povědomí a zájem o šetrné formy cestovního ruchu v šumavském regionu. Na základě zjištěných poznatků je provedena analýza rozvoje šetrného cestovního ruchu v turistickém regionu Šumava a jsou navržena opatření vedoucí k efektivnímu rozvoji cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses