Rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Český les - Braunová, Natálie (2014)
Cílem bakalářské práce je představit turistickou oblast Český les jako konkurenceschopnou turistickou oblast se specifickým potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu. Práce je rozčleněna celkem do čtyř samostatných kapitol. V první kapitole jsou vymezeny pojmy používané v odvětví cestovního ruchu, které souvisí s tématem práce. Druhá kapitola představuje celkovou charakteristiku turistické oblasti Český les z geografického, přírodního a hospodářského hlediska. Třetí kapitola obsahuje analýzu nabídky a poptávky v cestovním ruchu v turistické oblasti Český les, součástí je také vyhodnocení dotazníkového šetření provedeného mezi návštěvníky dané turistické oblasti. Současný stav cestovního ruchu shrnuje SWOT analýza. Závěrečná čtvrtá kapitola je věnována návrhům a možnostem rozvoje cestovního ruchu, které vychází převážně z poznatků z předchozích kapitol.