Rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Český les - Braunová, Natálie; Valentová, Jana; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem bakalářské práce je představit turistickou oblast Český les jako konkurenceschopnou turistickou oblast se specifickým potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu. Práce je rozčleněna celkem do čtyř samostatných kapitol. V první kapitole jsou vymezeny pojmy používané v odvětví cestovního ruchu, které souvisí s tématem práce. Druhá kapitola představuje celkovou charakteristiku turistické oblasti Český les z geografického, přírodního a hospodářského hlediska. Třetí kapitola obsahuje analýzu nabídky a poptávky v cestovním ruchu v turistické oblasti Český les, součástí je také vyhodnocení dotazníkového šetření provedeného mezi návštěvníky dané turistické oblasti. Současný stav cestovního ruchu shrnuje SWOT analýza. Závěrečná čtvrtá kapitola je věnována návrhům a možnostem rozvoje cestovního ruchu, které vychází převážně z poznatků z předchozích kapitol.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses