Současná česká ekonomická diplomacie - Fialová, Tereza (2014)
Bakalářská práce "Současná česká ekonomická diplomacie" se zaměřuje na ekonomickou diplomacii jako důležitý nástroj české zahraniční politiky. Cílem této práce je analyzovat současnou ekonomickou diplomacii České republiky a poukázat na její význam. Hypotézou práce je dokázat nebo vyvrátit hodnocení posledních let české ekonomické diplomacie jako méně úspěšné, než v prvních dvaceti letech po vzniku ČR. Hlavní část práce se zabývá obdobím Nečasovy vlády, kdy byl sice význam ekonomické diplomacie hlásán, ve skutečnosti se ale oficiálně přijaté dokumenty v praxi nerealizovaly.