Aktivní politika zaměstnanosti - Vaňková, Lucie; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tématem bakalářské práce je aktivní politika zaměstnanosti - především nástroje, jimiž se stát snaží docílit snížení míry nezaměstnanosti a zvýšení kvality lidského kapitálu. První kapitola popisuje pojmy, které jsou s tématem úzce spojené, jako například trh práce, nezaměstnanost nebo zprostředkování zaměstnání. Dále je přiblížena podstata státní politiky zaměstnanosti a její rozdělení na aktivní a pasivní. Druhá část práce je zaměřena na jednotlivé nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti, jejich uplatňování a komparaci. Třetí a současně závěrečná kapitola se zabývá analýzou provádění a působení těchto nástrojů na trhu práce v okresu Plzeň-město s využitím grafického zpracování.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses