Přímé zahraniční investice ČLR do zemí střední a východní Evropy - Vaňková, Kateřina (2014)
Práce se zabývá analýzou vnějších přímých zahraničních investic Čínské lidové republiky obecně v Evropě a dále se zaměřením na region střední a východní Evropy. Práce podává přehled o hlavních determinantech, které ovlivňují rozhodnutí čínského investora a udává specifika a hlavní rysy čínských vnějších PZI. Práce také zhodnocuje atraktivitu regionu SVE z hlediska přílivu PZI.