Predsedníctva Švédskeho kráľovstva v Rade Európskej Únie - Rosová, Lýdia; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Táto práca porovnáva dve doterajšie predsedníctva Švédska v Rade Európskej únie. Prvá časť je zameraná na ich analýzu. Uvádza priority, ciele a presadené opatrenia. Ďalšia časť hodnotí úspešnosť predsedníctiev z pohľadu odborníkov, ktorí sa touto témou zaoberali a zároveň vysvetľuje príčiny, ktoré stáli za jednotlivými úspechmi či neúspechmi. Ťažiskom práce je komparácia oboch zanalyzovaných období. Pozornosť je sústredená na rozdiely v postoji k inštitútu predsedníctva, v prioritách a prístupoch k nim. Spolu s tým sú identifikované príčiny zistených odlišností. Práca zároveň ukazuje, aké možnosti má stredne veľká euroskeptická krajina v čele Európskej únie.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses