Evropská politika SRN - Kabelka, Petr (2014)
Bakalářská práce se zabývá evropskou politikou SRN se zaměřením na současnou vládu Angely Merkelové. Stručně jsou zmíněny determinanty německé politiky v EU, jimiž jsou historická role SRN v evropské integraci, postavení a zastoupení SRN v evropských institucích a institucionální zabezpečení evropské agendy v Německu samotném. Dále jsou zkoumány obecné rysy současné evropské politiky, její legitimita a tři vybraná aktuální témata evropské integrace -- německá politika v krizi, role Německa ve vyjednávání aktuálního víceletého finančního rámce EU a německá energetická politika v EU.