Evropská politika SRN - Kabelka, Petr; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá evropskou politikou SRN se zaměřením na současnou vládu Angely Merkelové. Stručně jsou zmíněny determinanty německé politiky v EU, jimiž jsou historická role SRN v evropské integraci, postavení a zastoupení SRN v evropských institucích a institucionální zabezpečení evropské agendy v Německu samotném. Dále jsou zkoumány obecné rysy současné evropské politiky, její legitimita a tři vybraná aktuální témata evropské integrace -- německá politika v krizi, role Německa ve vyjednávání aktuálního víceletého finančního rámce EU a německá energetická politika v EU.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses