Kultúrne štandardy Vietnamcov a ich vplyv na podnikanie a obchod - Doan Thi Hai, Ninh; Gullová, Soňa, 1954-; Manová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom práce je priblížiť čitateľovi vietnamskú kultúru, jej štandardy, zvyklosti alebo odlišnosti a ako tieto kultúrne štandardy vplývajú na podnikanie a obchod. V konečnom dôsledku si táto práca kladie za cieľ zistiť aj obchodné zvláštnosti Vietnamcov pri styku so zahraničnými partnermi. Práca je rozdelená do štyroch častí, pričom v úvodná časť práce spracováva geografické, demokratické, politické a ekonomické údaje o krajine. Druhá kapitola sa zaoberá definíciou kultúry a modelov kultúry v interkultúrnej analýze a aplikáciou modelov interkultúrnej charakteristiky popredných antropológov na Vietnam. Práca sa ďalej zameriava na kultúrne elementy Vietnamu a ich vplyv na podnikanie a obchod Vietnamcov v porovnaní s Hofstedeho 6-D modelom kultúrnych dimenzií. Následne popisuje správanie Vietnamcov pri obchodných stykoch so zahraničnými partnermi. V poslednej kapitole je spracované vlastné dotazníkové šetrenie o vplyve kultúrnych štandardov Vietnamcov na ich podnikanie a obchod v Slovenskej republike.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses