Zahraničný obchod medzi Ruskom a Slovenskom - Tuktamyšev, Eduard; Plchová, Božena, 1936-; Hanzlíková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
V mojej bakalárskej práci sa zameriavam na zahraničný obchod medzi Ruskou federáciou a Slovenskou republikou. Moju prácu som rozdelil na štyri kapitoly. V prvej kapitole nájdete, z môjho pohľadu, najdôležitejšie makroekonomické údaje o obidvoch krajinách. Druhá a tretia kapitola sú venované zahraničnému obchodu jednotlivých ekonomík. Okrem toho sa tu pojednáva o teritoriálnej a tovarovej štruktúre zahraničného obchodu oboch štátov. Záverečná časť sa zaoberá zahranično-obchodnou politikou Európskej únie a jej dopadmi na obchod s tretími krajinami. V tejto časti práce nájdete podrobný popis zahranično-obchodných vzťahov ako aj proexportnú politiku Slovenska. Hlavným cieľom tejto práce je poukázať na to ako sa zmenil zahraničný obchod medzi týmito dvoma krajinami za posledných niekoľko rokov, ale hlavne po vstupe Slovenska do Európskej únie, počas krízy a po nej.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses