Odhad hodnoty firmy - Jelínková, Jana (2014)
Cílem této diplomové práce je odhad hodnoty podniku pivovar KRAKONOŠ spol. s r.o., který působí na českém trhu k 31. 12. 2013 s využitím výnosové metody diskontu cash flow ve variantě entity. Získaná hodnota podniku by měla sloužit pro potřeby managementu firmy a celkově by tato práce měla sloužit jako informace pro vlastníky firmy a případné investory. Práce je rozdělena na dvě části. Část teoretická obsahuje nejdůležitější teoretická východiska potřebná pro pochopení druhé praktické části práce, která představuje aplikaci zvolené metody ocenění.