Pozice evropského automobilového průmyslu na pozadí liberalizačních opatření ve vnějších ekonomických vztazích Evropské unie - Schneider, Richard; Bič, Josef; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce pojednává o pozici evropského automobilového průmyslu ve srovnání s ostatními světovými centry výroby automobilů po proběhnuvší ekonomické krizi. Jedním z nástrojů Evropské unie pro oživení tohoto odvětví je v návaznosti na evropské obchodní, průmyslové a hospodářské politiky systém dohod liberalizující pohyby zboží a kapitálu mezi Evropskou unií a partnerskými zeměmi. Tato práce se zaměřuje na analýzu strategických rozhodnutí automobilových výrobců ve vztahu k těmto již dojednaným liberalizačním opatřením a odhaduje dopady připravovaných dohod se zvláštním důrazem na Transatlantické obchodní a investiční partnerství, dohodu o volném obchodu s Japonskem a dohodu o volném obchodu s Indií.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses