Kulturní dimenze rakouské zahraniční politiky - Bártová, Jana (2014)
Práce se zabývá současnou rakouskou zahraniční kulturní politikou. Rakousko přikládá kulturní složce zahraniční politiky velký význam a proto Spolkové ministerstvo pro Evropu, integraci a zahraniční věci vypracovalo strategii zahraničně-kulturních aktivit pro období let 2011-2014 zvanou "Auslandskulturkonzept 2011". Tento dokument shrnuje cíle a nástroje rakouské zahraniční kulturní politiky a rovněž poskytuje přehled institucí, které se na realizaci této politiky podílejí. Z tohoto důvodu z něj tato práce vychází a jejím cílem je poskytnout ucelený obraz o současné zahraniční kulturní politice Rakouska v oblasti kulturní a tradiční diplomacie a to jak na bilaterální, tak na multilaterální úrovni.