Dopady hospodářské krize na přístav Hamburk s vazbou na Českou republiku - Horázná, Eliška; Kolář, Petr; Novák, Radek, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce je zaměřená na dopady hospodářské krize na německý přístav Hamburk s vazbou na Českou republiku. V teoretické části práce je přístav představen a je uveden jeho význam. Dále je popsáno, jaký vliv měla hospodářská krize na námořní sektor a jak se projevila v Německu. Stěžejním cílem práce je identifikovat a zhodnotit klíčové externí a interní faktory, které ovlivňovaly výkony přístavu Hamburk v průběhu hospodářské krize. Důraz je kladen na vazbu mezi hospodářskou situací ve státech, které pro své mezinárodní námořní přepravy využívají právě přístav Hamburk, a výkony přístavu. Pozornost je dále věnována relevantním konkurenčním vztahům mezi evropskými přístavy a v neposlední řadě také správě přístavu Hamburk.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses