Možnosti integrace evropského trhu s elektrickou energií region Střední Evropy - Švecová, Stanislava (2014)
Práce se zabývá procesem integrace evropského trhu s elektrickou energií, zejména denního trhu ve střední Evropě. První část je zaměřena na popis účastníků trhu, procesu unbundligu a druhy trhů s elektřinou. Další část se věnuje projektu jednotného česko-slovensko-maďarského trhu a jeho dalšímu rozšíření o trh polský a rumunský. Nakonec je práce zakončena rozborem vybraných problémů souvisejících s integrací evropských trhů.