Petiční právo k Evropskému parlamentu - Tycová, Tereza; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá petičním právem k Evropskému parlamentu. Cílem práce bylo podat základní informace o tomto institutu a představit jej jako účinný a v praxi využitelný nástroj přispívající k posílení demokratických principů v Evropské unii. Práce je rozdělena do pěti kapitol, v nichž je nastíněn vývoj institutu petičního práva, postup pro předložení petice, činnost Petičního výboru, dále je zhodnoceno využití petičního práva dle různých faktorů a na závěr obsahuje práce i komparaci činnosti Petičního výboru s rolí evropského veřejného ochránce práv.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses